intoarcere la pagina anterioara

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş

 

 

Cofinantarea din bugetul asigurarilor pentru somaj a programelor de formare profesionala organizate de catre angajatori pentru salariatii proprii

 

 

 

          O masura noua, prevazută de Legea nr. 107/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, este cofinantarea din bugetul asigurarilor pentru somaj a programelor de formare profesionala organizate de catre angajatori pentru salariatii proprii.

 

In scopul prevenirii somajului si consolidarii locurilor de munca prin cresterea si diversificarea competentelor profesionale ale persoanelor incadrate in munca, angajatorilor care organizeaza in baza planului de formare profesionala, programe de formare profesionala pentru angajatii proprii, derulate de furnizori de servicii de pregatire profesionala, autorizati in conditiile legii, se acorda, din bugetul asigurarilor pentru somaj, o suma reprezentand 50% din cheltuielile cu serviciile de formare profesionala organizate pentru un numar de cel mult 20% din personalul angajat.

 

Angajatorii pot beneficia de cofinanţare pentru derularea unui singur program de formare profesionala in cursul unui an.

 

Suma se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj.

 

Angajatorii sunt obligati sa mentina raporturile de munca sau de serviciu ale persoanelor participante la programul de formare profesionala, pentru care s-a acordat cofinantarea, cel putin 3 ani de la data acordarii sumei.

 

 

intoarcere la prima pagina