intoarcere la pagina anterioara

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mureş

 

 

Completarea veniturilor salariale

 

 

 

Conform art. 72 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, persoanele care se angajeaza – pe perioada nedeterminata – in perioada in care primesc indemnizatia de somaj, beneficiaza, din momentul angajarii si pana la sfarsitul perioadei pentru care erau indreptatite sa primeasca indemnizatie, de o suma lunara, neimpozabila, reprezentand 30% din indemnizatia de somaj.

 

Drepturile prevazute la art. 72 din lege se acorda numai daca persoanele indreptatite vor depune la agentia locala sau punctul de lucru unde se afla in evidenta, in termen de maximum 60 de zile de la data incetarii dreptului la indemnizatia de somaj ca urmare a angajarii, urmatoarele documente :

 

  •  cerere pentru solicitarea acordarii acestor drepturi;
  • instiintarea emisa de angajator privind incadrarea in munca;
  • actul in baza caruia au fost incadrate in munca, in copie;
  • documentul emis de angajator, din care sa rezulte ca in ultimii 2 ani acesta nu a mai avut raporturi de munca sau de serviciu cu persoana respectiva.

 

 

 

Nu beneficiaza de aceste prevederi persoanele care se incadreaza la angajatori cu care au fost in raporturi de munca sau de serviciu in ultimii 2 ani.

intoarecere la prima pagina